Aparatura IGEBA

Prezentare generala

#

Perfectiunea pana la ultimul detaliu. IGEBA generatoare de ceata termice au dovedit durabilitatea mai mult de 20 de ani in diferite domenii de aplicatie. De la portabilul TF 34, pana la generatorul de ceata "Jumbo" (TF A60H) de performanta ridicata - toate generatoarele satisfac cele mai ridicate asteptari datorita dezvoltarii permanente, efectuata de specialistii de la IGEBA. Fie ca e vorba de protectia instalatiei, dezinfectarea sau controlul epidemiilor, solutia rezultata pe suprafata este minimalizata, dar fara sa influenteze eficienta pesticidului folosit. Durabilitatea generatoarelor de ceata IGEBA sta la baza succesului nostru in toata lumea. Materialul de inalta calitate, ca de exemplu otelul inoxidabil si teflonul au ca rezultat viata lunga a dispozitivelor.Intretinerea si modul de operare usoare duc la satisfacerea completa a clientilor.

Domenii de aplicatie. Fermierii intotdeuna au suferit pierderi importante ale recoltelor datorita daunatorilor. Domeniile principale de aplicatie sunt urmatoarele:

 • - protectia recoltelor in spatii inchise (serele: legume, plante ornamentale, culturi de ciuperci etc.);
 • - protectia recoltelor in camp (de exemplu: cacao, cauciuc, cafea, trestie de zahar, palmier de ulei, orez etc.);
 • - rezervele sunt de altfel atacate si cateodata distruse in intregime (tutun, mancare, bumbac etc.). Alti daunatori pot transmite boli si de aceea crearea cetii de efectueaza sub control vectorial:
 • - pentru a opri raspandirea epidemiilor (de exemplu: combaterea febrei galbene sau a tantarului purtator de malarii);
 • - pentru a dezinfecta grajdurile crescatorilor de animale. Alti daunatori cum ar fi tantarii, puricii etc. sunt combatuti cu succes in lumea intreaga;
 • - in aglomerarile de oameni (apartamente, hoteluri, transportul public: autobuze, trenuri, avioane etc.);
 • - in domeniile care sunt sub supraveghere veterinara (grajduri, mijloace de transport). Mai mult decat atat, dispozitivele mai sunt sunt folosite la:
 • - inhibarea germinarii cartofilor;
 • - pentru a produce efecte speciale in industria de film, ceata deasa etc.

Aplicatii

Folosirea tehnologiilor compatibile cu mediu in domeniul protectiei recoltelor si a combaterii parazitilor devine din ce in ce mai importanta din punct de vedere al problemelor ecologice curente. Experienta practica de multi ani la IGEBA deschide o noua dimensiune in acest domeniu. Tehnologia IGEBA ajuta la prevenirea daunarii mediului cu aplicarea unor cantitati minime pe arii de suprafata.Generatoarele de ceata termice IGEBA pot fi folosite atat in spatii inchise, cat si in afara, pentru a produce o ceata deasa de insecticide.Aceasta actioneaza imediat cu ingredientul activ potrivit si distruge, atat insectele zburatoare cat si cele taratoare. In conditii potrivite de vreme, daca i se permite, ceata iese in afara zonei afectate in scurt timp.Datorita cantitatii mici aplicate, contaminarea mediului este minimizata fara sa influenteze eficienta ridicata a solutiei folosite. Aceasta da posibilitatea imediata a combaterii daunatorilor insecte si insecte zburatoare.In interior IGEBA, TF 95HD poate fi folosita la tratarea depozitelor mari unde trebuie sa se ia o actiune rapida si economica.

Calitate

Noul nostru TF 34 a fost proiectat avand ca obiectiv dezvoltarea unui generator de ceata termal puternic pentru crearea de ceata in spatii inchise, foarte usor, cu dimensiuni compacte si valori bune de emisie a gazelor.Se intelege de la sine ca poate fi de asemenea folosit afara si este echipat cu noul nostru sistem de aprindere fara scanteie. Una peste alta, mai mult de 5000 de IGEBA portabile pentru ceata termica sunt folosite in peste 100 de tari in intreaga lume. Generatoarele noastre de ceata sunt o combinatie convingatoare de experienta, performanta si standarde ridicate de calitate. Acestea este simptomatic pentru intregul nostru domeniu de produse. Sunt folosite numai cele mai bune materiale. Rezervorul si sarmele rigide sunt facute din otel inoxidabil,garantate pentru o lunga perioada de operare.Teflon si Viton intregesc calitatea ridicata.Inca fabricam manual, astfel incat este verificat fiecare stadiu de productie, in stadii succesive. Nici un generator nu pleaca din ateliere fara o inspectie finala. Acesta este o cerinta fundamentala pentru sistemul nostru de management al calitatii in conformitate cu DIN EN ISO 9001/2000 care a fost obtinut in 1996.

Accesorii

Generatoarele noastre ce ceata termica practic pot fi furnizate in conformitate cu cerinta dumneavoastra. Asa numitele "Wdesings" au fost special proiectate pentru agentii de ceata dizolvati in apa de exemplu: fungicidele. Chiar pentru dezinfectantii cu baze acide exista modele de masini de ceata cu rezistenta speciala. Puteti comanda un dispozitiv cu rezervor fie de 50l sau 60 l (iar unitatile speciale pot fi conectate la un rezervor de orice marime). Iesirea variaza intre 8-200 l/h. Pentru generatoarele mai mari se poate comanda o telecomanda, ceea ce face ca aceste dispozitive sa fie ideale pentru montarea pe camioane deschise (remorca lipita) si pot fi operate/manevrate din cabina. Toate unitatile sunt disponibile cu dispozitive de intrerupere automata, standard sau optionale.

TF 34

Caracteristici

A fost creat pentru a proiecta o masina de facut ceata cu aplicatii generale si in special pentru folosirea in interior, cu scopul principal de a dezvolta o masina de facut ceata puternica usoara, cu dimensiuni compacte, fabricata la standarde de inalta calitate, fara marirea partilor plastice. Se intelege de la sine ca si aceasta unitate este echipata cu noul sistem de aprindere fara generator de scanteie. Aceasta masina, cu excelentele sale calitati ale gazului evacuat confirmate de laboratorul german independent pentru teste „DEKRA”, este o masina care se conformeaza cerintelor moderne pentru aplicatii interne optionale. Strategiile eficiente de control al daunatorilor sunt acum la indemana pentru a reduce foarte mult moartea si suferinta cauzate de boli infectioase. Folosirea echipamentului de ceata si aerosoli este astfel conceputa si construita pentru tratarea spatiului impotriva tantarilor adulti si alte insecte zburatoare in intreaga lume in ultimii ani. Sistem nou de aprindere fara generator de scanteie:

 • - pornire imediata
 • - fara debit marit de benzina
 • - intretinere redusa aproape de zero
 • - rezervorul de solutie - construit din otel inoxidabil
 • - rezervorul de bezina - construit din otel inoxidabil
 • - tubul de ceata - construit din otel inoxidabil

Sprayerea in spatiu sau emiterea de ceata determina distrugerea tantarilor zburatori prin contact cu insecticide in aer si include aplicarea la interior si exterior. Echipamentul corect proiectat pentru respectiva metoda este o parte importanta a securitatii, vaccinele eficiente si la indemana oricui nefiind intotdeauna usor de gasit.

Valorile gazului de evacuare confirmate de laboratorul german independent pentru teste "DEKRA", ianuarie 2003

#

Aceste rezultate demonstreaza faptul ca aceste gaze de evacuare TF 34 sunt inofensive. Aceasta este o cerinta importanta pentru folosirea fara obiectii in spatii inchise cum ar fi camere, apartamente si case.Marimea picaturii de ceata produsa masurata cu ulei (fractie usoara), de examplu: diesel, kerosene, gaz lampant.

# #

TF 35

Cele mai importante elemente de comanda ale aparatului model standard TF35 sunt:

 • - pompa de aer
 • - robinet pentru substanta
 • - rezervor pentru substanta
 • - buton pornire motor
 • - rezervor benzina
 • - ac de reglaj
 • - buton oprire
 • - mufa pentru substanta fumigena cu duza
 • - tub de substanta fumigena

Modul de functionare a generatorului de ceata

Echipamentul functioneaza cu tub de pulverizat avand o deschidere pe o singura parte (tub Schmidt Argus) care are o supapa pozitionata pe partea de admisie (carburator) si un orificiu de evacuare a cetei. Acest sistem cu carburator, tub pentru amestec, camera de ardere si tub de detensionare sau rezonant se constituie ca un sistem de vibratii acustice avand o anumita frecventa.Frecventa de lucru a generatorului este de aproximativ 100 Hz. Lichidele pot fi introduse in jetul de gaze pulsator prin orificiul de capat/ de evacuare al tubului rezonant. Frecventa mare a tubului de gaz, respectiv viteza mare a gazului permit admisia si fragmentarea solutiilor inflamabile si celor sensibile in procesele de descompunere chimica, fara a exista pericolul descompunerii in urma intervalelor scurte de ramanere in interiorul jetului de gaz. Temperatura ridicata a gazului creeaza efectul optic de ceata prin evaporarea unor anumite componente ale solutiilor de substanta activa, de exemplu: uleiurile.

Dozarea substantei

Generatorul TF 35 este echipat deja cu o duza avand dimensiunea 1,2. Veti gasi atasate ca accesorii si alte duze avand dimensiunile: 0,8 si 1,4. Aparatul TF - W 35 este echipat deja cu o duza avand dimensiunea 1,0. La comandarea unui aparat TF - W 35 veti primi inca o duza de 0,8.S- a utilizat apa pentru a determina randamentul la pulverizare, respectiv iesirea substantei:

#

Randamentul la pulverizare (litri/ora) variaza cu pana la 20%, in functie de natura si compozitia substantelor utilizate. Datorita acestor variatii va recomandam ca inainte de utilizare sa efectuati singuri o masurare volumetrica a cantitatii ce urmeaza a fi pulverizata. Acest lucru este valabil in special in cazul tarilor cu clima tropicala. La aplicarea formularilor pe baza de apa folositi o duza de dimensiune mica, de maxim 1,0 si tubul special de substanta fumigena tip W (109) pentru solutii pe baza de apa.

Date Tehnice: TF 35

 • - putere camera de ardere, circa 18,7 kW (25,4 CP)
 • - consum benzina, circa 2l/ora
 • - capacitate rezervor benzina 1,2l
 • - combustibil benzina normala
 • - presiunea de lucru in rezervorul de benzina, circa 0,08 bar (8.000 Pa)
 • - aprindere electronica, tip alimentare 4 x baterii 1,5 (tip LR20)
 • - randament solutie pulverizata/iesire, ca. 8-42l/ora
 • - duze dozaj 0,6-2mm
 • - lichid rezidual in rezervor daca aparatul este in pozitie orizontala circa 0,25l; 10 grade inclinare in jos, sub circa 0,03l
 • - capacitate rezervor: circa 5,7 l sau 10 l
 • - presiune de lucru in rezervorul de substanta: circa 0,25 bar (25.000 Pa)
 • - greutate rezervor gol: circa 7,9 kg
 • - dimensiuni (l x h x L): 27 x 34 x 137,5 cm
 • - TF 35 cu tub standard de substanta fumigena

Accesorii standard: TF 35

 • - 1 set duze 08 (10l/ora)
 • - 10 (15l/ora)
 • - 12 (20l/ora)
 • - 14 (30l/ora)
 • - 1 palnie combustibil cu sita (largime ochi sita 0,25mm)
 • - 1 geanta echipament
 • - 1 dispozitiv de curatat tevi
 • - 1 surubelnita
 • - 2 x cheie fixa dubla (14+17)
 • - 1 cheie fixa dubla (8+10)
 • - 1 cheie fixa (tip gura deschisa), simpla (19)
 • - 1 perie de curatat
 • - 1 set de membrane
 • - 1 centura (aparat in varianta portabila)
 • - 1 instructiuni de utilizare, inclusiv lista piese de schimb
 • - 1 conducta de aspiratie substanta, lunga*
 • * conducta lunga pentru aspiratie se utilizeaza numai la pulverizarea in sus a substantelor fumigene. Folosind conducta, cantitatea reziduala de substanta din aparat, la o inclinare a acestuia de 10grade in sus, este de circa 0,02 litri, iar in pozitie orizontala, substanta ramasa este de circa 0,20 litri.

Accesorii speciale TF 35 (Accesoriile speciale se pot comanda separat!)

 • - baterii (33 x 61 mm), 1,5 V, alcaline, tip LR20
 • - suport baterii LR6
 • - tub substanta fumigena, 45 grade curbat
 • - duza substanta 20 (iesire: 42l/ora)
 • - intrerupator de siguranta substanta (greutate suplimentara 0,5 kg).

#

TF 95 HD

Agricultura a trebuit sa accepte pierderi de profit provocate de daunatori si boli. Alti daunatori ataca depozitele si le pot distruge in intregime.Folosirea tehnicilor care nu deranjeaza mediul si protejeaza culturile si procesele de fabricatie, si totodata controleaza daunatorii din ce in ce mai semnificative din punctul de vedere al problemelor de mediu. Fie ca sunt biologice sau chimice - IGEBA deschide noi dimensiuni in acest domeniu, bazandu-se pe decenii de experienta practica si pe experti de clasa inalta. Cu un procentaj de aplicare minim pe suprafata, tehnologia IGEBA isi aduce o contributie vitala la evitarea distrugerii mediului inconjurator.

Generatorul de ceata de inalta performanta IGEBA - TF/95HD

Rezervorul de solutie, de benzina si tubul de ceata sunt din otel inoxidabil. Aparatul a fost proiectat pentru tratarea economica pe arii si spatii mari.Tubul de ceata este regrabil vertical, dupa nevoie, cu ajutorul unei manivele.Pentru a face fata cerintelor de securitate cele mai stricte, atunci cand sunt folosite lichide inflamabile, aparatul este dotat cu un dispozitiv electronic, pneumatic automat de intrerupere ca de exemplu in cazul pierderilor de benzina sau scaderea presiunii in sistemul de alimentare cu gaz.Toate partile sunt rezistente la folosire si depreciere cu conditia ca regulile de intretinere preventiva sa fie respectate. Aceasta se poate face usor de personalul care il utilizeaza.

Aceasta unitate este de asemenea echipata cu un manson cu filtru de aer care reduce stresul generat de zgomot la minim.Este usor transportabil fiind prevazut cu un maner. Emisia de ceata se obtine usor, apasand un buton care activeaza electric/electronic o valva fara a fi necesara actionarea robinetului.Aparatul este ideal pentru tratarea ariilor intinse, depozite mari, fabrici si pentru aplicarea de emulsii apoase in sere mari sau pentru dezimfectarea grajdurilor.O masa rotativa este disponibila optional pentru a face unitatea mobila in plan orizontal.

#

Generatorul de ceata de inalta performanta IGEBA - TF/95HD poate fi folosit in interior si exterior pentru a produce o ceata densa de insecticid ce va avea efect imediat cand este folosita substanta chimica corecta si va omora insectele zburatoare si taratoare. In spatiu deschis in conditii normale de vreme, ceata poate sa acopere o arie infestata in mod eficient cu o contaminare minima a mediului inconjurator. Aceasta furnizeza un control imediat al daunatorilor zburatori si tantarilor.Generatoarele de ceata sunt folosite pe scara larga pentru a distruge tantarii purtatori de malarie si alte boli.In spatii inchise se foloseste IGEBA TF 95 HD pentru tratarea depozitelor mari si a altor cladiri intr-un mod rapid si economic. De asemenea sunt folosite pentru dezinfectarea grajdurilor etc de exemplu cu formalin sau orice alt dezimfectant. Lista de aplicatii poate continua practic fara restrictii.Pentru operatii de la distanta generatorul de ceata poate fi dotat cu o telecomanda si compresor de pornire (12 V c.c.).

TF PF 95 DD aplicare fara bazin de alimentare dar cu o pompa de alimentare 12 V c.c. si o telecomanda (5 m) si tub de aspiratie de 4 m - lungime.

# #

TF 160 HD JUMBO

Din 1986 modelul TF 160 "JUMBO" care opereaza cu un singur rezonator a fost indiscutabil vedeta in sirul generatoarelor de ceata termica.Este cel mai puternic aplicator de ceata termica aparut pe piata. Suntem primii fabricanti care au creat o unitate ce poate propulsa o mixtura bazata pe apa la mai mult de 80 m intr-o sera, astfel completand linia noastra de produse si depasind limitele posibile de acum acum cativa ani. De aceea, aceasta noua linie de produse sa numit "JUMBO".

Toate partile care intra in contact cu produsele chimice sunt facute din otel inoxidabil sau alama, inclusiv rezervorul de carburant, partile flexibile fiind facute din teflon.Unitatea este dotata cu filtre de aer in interiorul rezevorului, care actioneaza in acelasi timp ca amortizoare. Montate pe un camion, toate functiile pot fi facute din interiorul cabinei soferului, incepand si oprindu-se cu motorul si a operatia de eliberare a cetei.Aceasta telecomanda este optionala si disponibila pentru toate modele!

# #

UNIPRO 5

#

Generatoarele de ceata IGEBA au avut un succes mare in lumea intreaga in toate zonele climaterice si in conditii de operare extreme.Cresterea cererilor ne face sa creem noi produse de inalta calitate pe care va puteti baza. Maximum de grija si atentie la calitatea materialului pentru a asigura eficacitatea si rezultatele optime. Atunci cand sunt aplicate substante daunatoare, calitatea si rezistenta materialului are cea mai mare importanta.

IGEBA UNIPRO 5 este un ULV universal de inalta calitate care produce ceata rece, este un generator pentru aplicare profesionala, de exemplu controlul pesticidelor, dezinfectie, protectia plantelor sau controlul obiectelor depozitate. Generatorul opereaza extrem de eficient in conformitate cu metoda ULV (Ultra Low Volume). ULV se refera la o aplicare minima pe suprafata, obtinand in acelasi timp tratamentele cerute intr-un mod eficient si economic. Un pulverizator puternic distribuie picaturile fine pe suprafata ceruta in mod egal. Picaturile raman in aer pentru un timp suficien de mare, de aceea chiar si cele mai neaccesibile fisuri sau parti ale echipamentelor greu penetrabile sunt acoperite.

UNIPRO 5 este alimentat la 230 V si motor asincron. Motorul este incapsulat.Acest lucru este foarte important cand acidul bazat pe solutii este aplicat, cand aerul este incarcat cu fum de la masina. Generatorul poate fi folosit aproape oriunde si prin posibilitatile proprii nu necesita supraveghere directa. Acest lucru contribuie la sanatatea operatorului, protejandu-l de pericole.

Domenii de aplicare:

 • - dezinfectia la turme in grajduri sau in silozuri etc.
 • - dezinfectia in industria alimentara
 • - ingiena publica
 • - deinfectarea aerului
 • - aplicarea vaccinelor la animale
 • - dezinfectarea ciupercilor de prductie si a serelor
 • - combaterea daunatorilor ca insectelor zburatoare si a taratoaelor
 • - protectia plantelor in sere
 • - controlul prouselor depozitate
 • - controlul mucegaiurilor si al ciupercilor
 • - controlul mirosurilor

Beneficii:

 • - aplicatii universale, combaterea daunatorilor, dezinfectare/igiena, protectia plantelor si controlul poduselor depozitate (potrivite pentru dezinfectanti acido - bazici)
 • - distribuirea excelenta a picatuilor dupa metoda ULV, printr-un cap de sprayere special IGEBA
 • - conectabil la orice priza de 230 V (standard 16A, siguranta de protectie fiind suficienta) aplicatii posibile fiind extrem de flexibile
 • - motor incapsulat pentru mentinere (important in folosirea dezinfectantilor acido - bazici) unghi de radiatie a capului de sprayere ajustabil (360° pe orizontala si 180° pe verticala)
 • - nu exista pericole pentru operator in cazul operarii de unul singur
 • - capacitate ridicata datorita curentului de aer puternic si a capacitatii de producere de ceata
 • - zgomot redus al operatiilor electrice
 • - operare excelenta si sigura prin materiale cu un grad de calitate ridicat, in special prin sisteme de conducte (din otel inoxidabil, teflon etc. si curea de actionare poly-v pentru activarea suflantei)
 • - pentru rezervorul de solutie capacitati variabile, rezervor optional de 54 l
 • - un cost foarte avantajos, extrem de economic in consumul biocidelor
 • - este disponibil un contor de temporizare (optional)

De ce aplicatiile ULV?

Scopul este de a mentine rata aplicarii cat mai jos posibil in ceea ce priveste diminuarea costului, cantitatii aplicate si a timpului de lucru.Substanta chimica preparata este condusa spre capetele spayului unde are loc o lansare puternica de aer din pulverizator, care sparge substanta chimica in picaturi mici. In drumul lor spre capatul sprayului, pesticidele trec prin duze pentru a asigura o rata de aplicare constanta si producerea unor picaturi de dimensiuni uniforme. Aceast lucru scurteaza timpul tratamentului si reduce cantitatea agentului activ aplicat, obtanandu-se astfel o eficienta ridicata si o acoperire efectiva a suprafetei tinta.Astfel, la o anumita viteza de aplicare cu metodele ULV se produc mai multe picaturi, comparativ cu sprayul traditional sau metoda LV. Cu cat este mai mica marimea picaturii, cu atat sunt mai multe picaturi produse, asigurand o acoperire eficienta a suprafetei dorite.

Exemplu:

 • - 1ml de lichid aplicat
 • - 20 microni echivaleaza cu 239 mil. picaturi produse
 • - 100 microni echivaleaza cu 1,9 mil. picaturi produse

IGEBA ULV generator de aerosoli opereaza cu o metoda speciala, de aceea duzele atomizorului sunt create intr-un sistem in doua trepte. Prin duze speciale de arosoli, picatura de abur paraseste duza fara a ating suprafata interioara. Acest principiu permite aplicarea solutiilor diluate pentru a preveni blocarea duzelor chiar si a prafurilor solubile.

# #

ULV

#

Atasament de disc rotativ (77-01 000.00)

Aplicatiile extrem de fine ale substantelor chimice scumpe sunt acum posibile cu noua duza ULV. Acest atasament ULV furnizeaza eficienta maxima in distributia chimicalelor. Atasamentul de disc rotativ contine o elice interna care functioneaza la viteze mari cu un flux al aerului cu ajutorul pulverizatorului de ceata. Linia de furnizare de fluid cu jeturi interschimbabile permit iesirea precisa a solutiei.Noile duze ULV sunt folosibile pentru toate sprayurile portabile cu volum de aer de minim 600 m3/h.Disponibile pt diferite diametre ale tuburilor de sprayere.Filtrul aditional de solutie recomandat in cazul in care nu este folosit sprayerul portabil (pret la cerere).

Date tehnice:

 • - marimea picaturii: VMD < 30 µm
 • - iesirea: 1-6 l/h
 • - viteza de operare > 20 000 rpm

ES 5 M si ES 10 M - Spray compresor din otel inoxidabil

Rezervorul de otel inoxidabil pentru cresterea rezistentei la coroziune si a timpului de viata. Palnie fara pierderi la umplere, etalonul de presiune si valvele de siguranta, pompa de alama, 120 cm de furtun, valva de descarcare cu filtru cu sita, bara de sprayere in unghi, din alama cu diuza cu con gol fin, compartiment pentru partile de rezerva, curea portabila, husa de plastic detasabila pentru protectia masurarii de presiune si a valvei de siguranta.

#

Accesorii optionale:

 • - bara extensibila alama 70 cm - 100 cm
 • - bara telescopica de alama 80 cm - 150 cm

Date tehnice:(ES 5M / ES 10 M)

 • - Presiunea de lucru : 6 bari / 6 bari
 • - Capacitatea de umplere : 5 l / 10 l
 • - Capacitatea totala a rezervorului : 8 l / 13 l
 • - Bara de sprayere : 45 cm / 50 cm
 • - Greutatea (gol) : 3,5 kg / 5 kg
 • - Impachetat in: cutii indiviuale 19x19x51,5 cm / 25,5x25,5x57,5 cm

U 15 E

Generatoarele de ceata IGEBA au avut un succes foarte mare in lumea intreaga, in toate zonele climaterice si in conditii de operare deosebite.Calitatea serviciilor, maximul de atentie si grija fata de functionare si calitatea materialelor sunt prioritare in perspectiva dezvoltarii imediate.Controlul pesticidelor biologice este deja folosit cu succes, insa, sunt acceptate numai in cazul unor anumite defectiuni. Corelat cu normele de protectie chimica a plantelor, o regula de baza obliga pe utilizatori sa aiba cunostinte temeinice in domeniul bio si in domenii conexe cu acesta.In acest sens, una dintre cerinte este sa aplice pesticidele cu efect imediat de la o distanta cat mai mare. Pentru ca produsul sa fie folosit la putere maxima, se prefera distribuirea pe suprafete si camere, astfel incat generatorul sa lucreze la intesitate maxima.

#

Generatoarele de aerosoli IGEBA funcioneaza dupa metoda ULTRA-LOW-VOLUME (ULV) cu o aplicatie intre 0,5 si 5 l/ha. ULV se refera la minima aplicare pe suprafata ceruta pentru a avea cel mai bun efect al distrugerii daunatorilor. Metoda este foarte eficienta: sparge lichidul in aerosoli si pulverizeaza puternic, distribuind picaturile pe suprafata afectata.

#

U 5 E

Alt ULV generator de aerosoli disponibil: ULV generator de aerosoli cu motor electric 11 kW si 4 duze, iesire 10-60 l/h, cu motor 5-18 CP si 1-4 duze, iesire 10-60 l/h.

Pentru informatii si detalii, va rugam intrebati!

# #

U 15 HD-M

#

Ce inseamna ULV?

ULV (Ultra Low Volume) reprezinta o aplicare a volumului scazut de substanta pe unitate de arie/spatiu care garanteaza combaterea daunatorilor in mod economic.Scopul este sa se mentina rata de aplicare cat se poate de scazuta si deci sa se diminuezi atat costul intregii cantitati aplicate cat si timpul real. Picaturile fine (aerosolii) raman suspendati in aer ore in sir pentru a asigura acoperirea intregii suprafete de interior sau a frunzelor si tufiselor la exterior. In acest mod contactul letal cu daunatorii insecte care trebuie sa fie controlat este mentinut pe perioada indelungata.

Beneficii

Aceasta tehnica de aplicatie este foarte sigura!

Cabina soferului poate fi complet mentinuta fara produse chimice prin telecomanda cu ajutorul functiilor "motor start/stop", "aplicatie start/stop", prin intermediul cutiei de comanda.Generatorul de aerosoli opereaza eficient! Capetele de sprayere ajustabile fac ca directia de operare sa fie variabila la 360°. Mai mult decat atat fiecare duza poate opera individual. Economia de pesticide este evidenta cand se conduce cu viteze mici.

Te poti baza pe generatorul de aerosoli!

Optionale

 • - cuplarea la furtun de sprayere, 5-10 m lungime cu duza
 • - chit pentru tratare a sistemului de scurgere a orasului prin guri de vizitare
 • Este disponibil si cu motor electric 4 kW, 3x400 V IGEBA U 15 E.

Calitatea se regaseste pana la cel mai mic detaliu pentru. Puteti conta pe o tehnica superioara in domeniul protectiei plantelor si controlul pesticidelor.

#

U 40 HD-M

# #

De ce aplicarea ULVului?

Scopul este de a mentine rata aplicarii cat mai jos posibil in ceea ce priveste diminuarea costului, cantitatii aplicate si a timpului de lucru.Substanta chimica preparata este condusa spre capetele spayului unde are loc o lansare puternica de aer din pulverizator, care sparge substanta chimica in picaturi mici. In drumul lor spre capatul sprayului, pesticidele trec prin duze pentru a asigura o rata de aplicare constanta si producerea unor picaturi de dimensiuni uniforme. Aceast lucru scurteaza timpul tratamentului si reduce cantitatea agentului activ aplicat, obtanandu-se astfel o eficienta ridicata si o acoperire efectiva a suprafetei tinta.

Beneficii:

Tehnica aplicata este foarte sigura! Generatorul de aerosoli opereaza eficient! Directia de operare este variabila inspre dreapta 360°. Mai mult decat atat, fiecare duza poate opera individual. Economisirea cantitatii de pesticide este evidenta, atunci cand se lucreaza la viteze mici. Te poti baza pe generatorul de aerosoli! Un design special, in conformitate cu cele mai exigente masuri de protectie, asigura aplicatii pe care te poti baza si in conditiile cele mai riguroase de igiena publica. Aerosolii reci sunt virtual invizibili.

Marimea picaturii IGEBA ULV generator de aerosoli: Temperatura ambientului: 22,0°C; Temperatura solutiei: 22,0°C.

 • Pe duza : D (v,0,5) / D (v,0,9)
 • Apa : 13,4 µm / 30,4 µm
 • Ulei : <12 µm / <20 µm

Tratamente in spatiu

IGEBA ULV genertoare de aerosoli produc picaturi de aerosoli, folosind solutii foarte concentrate. Rata aplicarii depinde de ingredientul activ si de formula folosita, dar de obicei, ajunge de la 0,5 la 4 l/ha. Daca este montat intrun vehicul, viteza de inaintare a vehiculului nu trebuie sa depaseasca maximul de 10 km/h. EC (emulsia concentrata) si solutia de ULV pot fi diluate cu motorina, kerosene sau apa, in timp ce praful solubil poate fi diluat cu apa.

Optionale:

 • - extensie de furtun, 10 m lungime, cu duze pentru aerosoli, productivitate 10l/h
 • - chit de accesorii pentru tratarea canalizarilor oraselor prin gauri laterale
 • - carucior
 • - rezervor pentru solutie (50l) facut din otel inoxidabil sau rezervor pentru solutie de 67 l (HD-PE)
 • - rezervor aditional pentru carburant de 20 l Disponibil cu motor electric, 11 kW, trifazic de adaugare, IGEBA U 40 HD-E si pentru operare automata.

NEBULO

#

Cele mai importante aspecte ale calitatii lui NEBULO sunt:

 • - constructia din termoplastice rezistente, tari si durabile
 • - un motor electric mai puternic producand un volum de aerosoli la o viteza mai mare cu o penetrare mai adanca
 • - un spectru pentru picaturi uniform
 • - marimea picaturii poate fi reglata din cresterea sau descresterea debitului de solutie

Datorita acestor caracteristici, NEBULO ofera urmatoarele avantaje:

 • - un grad de adaptabilitate ridicat si un echipament ideal pentru aplicarea insecticidelor, dezinfectantilor, deodoranti si chiar produse chimice daunatoare
 • - raza de actionare a cetii este mai mare in comparatie cu alte produse
 • - raza de aplicare include tratare in spatii si suprafete
 • - manipulare usoara

Date tehnice:

 • - Motor electric alimentat la 230/240 V, 50/60 rot., 700 W
 • - greutatea neta: 3,8 kg
 • - HxW: 40x35 cm
 • - rezervorul de solutie: & oslash;25 cm
 • - continutul rezervorului: 4 l
 • - cablu de conexiune: 3 m
 • - productie ajustabila 0,3-15 l/h
 • - alte optiuni la cerere.

Domenii de aplicare (cateva exemple):

 • - industria alimentara
 • - horticultura
 • - sanatatea publica
 • - in depozite
 • - transport
 • - vaccinarea gainilor
 • - la locurile de munca
 • - la gropile de gunoi
 • - serviciile publice si utilitare.

NEBUROTOR

NEBUROTOR este dotat cu un cablu pentru debit foarte lung. Acesta face posibila productia intre 5 si maximul 250 ml/min (0,3-15 l/h).Chiar si cu cel mai mare randament, marimea picaturilor este inca sub 30µ.

Observati diferenta picaturilor Nebulo/Neburotor in diagrama alaturata.

# #

NEBUROTOR este rezultatul unor studii indelungate in ceea ce priveste usurinta operarii cu acesta. Sistemul este echipat tehnic la fel ca NEBULO. Cu toate acestea NEBUROTOR este dotat cu un tablou de comanda prin care masina poate fi automat rotita intre 90° si 360°.

Date tehnice:

 • - motor electric alimentat la 230/240 V, 50/60 rot., 700 W
 • - greutatea neta: 3,8 kg
 • - HxW: 40x35 cm
 • - rezervorul de solutie: & oslash;25 cm
 • - continutul rezervorului: 4 l
 • - cablu de conexiune: 3 m
 • - productie ajustabila 0,3-15 l/h
 • - rotire automata intre 90° si 360°
 • - alte optiuni la cerere.

NEBUROTOR poate fi asezat pe perete cu ajutorul unui suport special. Daca este asezat la o rotatie de 180°, suprafata pe care o atinge sprayul devine dubla. Ca un accesoriu in plus oferim un contor (timer), cu care puteti programa automat sprayerea!

#

PORT 423-Sprayer Transportabil Electric

 • Rezultatul unor decenii de studiu!
 • Tehnica de calitate!
 • Performanta excelenta de sprayere, greutate redusa si confort optim de lucru sunt bazele unui succes in lumea intreaga!
 • Cea mai moderna tehnologie a motoarelor; rezervor de solutie transparent, asigurat impotriva spargerii, impotriva coroziunii, protectie impotriva actiunii UV; cu o forma a suportului din spate ergonomica prevazut cu amortizoare foarte puternice impotriva socurilor!
 • Centrul de greutate pozitionat favorabil aproape de corp, amortizat, cu curele ajustabile!
 • Necesita foarte mici ajustari pentru o folosire profesionala.
#

Accesorii standard

#

Accesorii optionale:

 • - accesorii pentru stergerea prafului (de asemenea pentru granule)
 • - pompa de suflare a lichidului
 • - duze duble
 • - disc rotativ ULV (77-01 000.00)
 • - accesoriu ULV (4900479).

#

Web Design by UNIGRAPHICS

 
Curatenie SEO Romania